Start / Nyheter / Nationellt kunskapscentrum om Kina söker en biträdande centrumchef

SV_Logo_original (2)

Nationellt kunskapscentrum om Kina (NKK) etablerades 2021 vid UI. NKK bedriver policyrelevant analys och rådgivning om Kinarelaterade ämnen, med fokus på frågor av särskild vikt för svenska intressen. Verksamheten är forskningsbaserad och syftar till att långsiktigt höja kunskapsnivån om Kina i Sverige.

Utrikespolitiska institutet (UI) fördjupar och berikar det utrikespolitiska samtalet genom att främja intresset för och vidga kunskapen om utrikespolitiska frågor. Det gör UI genom forskning, analyser, seminarier, konferenser, egna publikationer, medverkande i media, deltagande i internationella nätverk med mera.

NKK täcker frågor som rör Kina inom ett brett spektrum av områden: säkerhet, påverkan, handel, ekonomi, innovation, forskning, teknologi, utrikespolitik, internationella relationer, inrikespolitik, samhälle, klimat och miljö.

NKK:s målgrupper inkluderar Regeringskansliet, myndigheter och andra aktörer i det svenska samhället. Centrumet samarbetar med andra organisationer i Sverige och i utlandet.

NKK består i dagsläget av omkring 15 medarbetare. På grund av att nuvarande innehavare går vidare till annan tjänst söker vi nu en biträdande centrumchef.

Tjänsten

Som biträdande centrumchef leder och utvecklar du NKK tillsammans med centrumchefen. Du har ett särskilt ansvar för delar av verksamheten, inklusive personalansvar.

NKK är fortfarande i en uppbyggnadsfas. Som en del av centrumets ledning kommer du att vara med och utveckla rutiner och riktlinjer för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter inkluderar planering och ledning av analysprojekt, omvärldsbevakning och kunskapsstöd till målgrupper.

I rollen som biträdande centrumchef representerar du NKK och UI utåt, exempelvis i kontakter med svenska och utländska myndigheter och organisationer. Du deltar i media och bidrar till att hitta och söka ny finansiering.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker en samarbetsinriktad och välorganiserad ledare med god förståelse för hur man bedriver policyrelevant såväl som forskningsbaserat analysarbete och rådgivning.

Du som söker har en bakgrund inom NKK:s sakområden, gärna med inriktning på ekonomi och innovation. Vi ser gärna att du har disputerat eller har motsvarande erfarenhet av forskning eller analys. Gedigen erfarenhet från policyarbete är också meriterande för tjänsten.

Av betydelse för uppdraget är erfarenhet och framför allt intresse för ledarskap, personalansvar, administration, och budgetarbete.

Du har goda kunskaper om de frågor, aktörer och processer som utgör Sveriges relationer till Kina. Du har även breda nätverk i Sverige inom de frågor som centrumet fokuserar på, samt inom internationella expertnätverk.

Du har vidare en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, liksom fallenhet för att kommunicera med beslutfattare och delta i samhällsdebatten. Goda kunskaper i rikskinesiska är meriterande.

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  1. CV.
  2. Personligt brev på 1–2 sidor som beskriver din bakgrund och varför du söker tjänsten. I brevet ska du även specificera:
  • Din Kinarelevanta expertis inom ett eller flera av NKK:s frågeområden (se ovan).
  • Din självskattade nivå i rikskinesiska. Styrkta intyg på språkkunskaper, som 汉语水平考试 (HSK) och 華語文能力測驗 (TOCFL), kan också bifogas ansökan.

Vi processar ansökningar kontinuerligt med sista ansökningsdag den 17 september 2023.

Sammanfoga alla handlingar i en PDF-fil och mejla ansökan till jobbansokan@ui.se. Ange ”Biträdande centrumchef NKK” i ämnesraden.

Övrigt

Frågor om ansökan besvaras av centrumchef Björn Jerdén: bjorn.jerden@ui.se,  08-511 768 30.

Facklig företrädare, ST: Hedvig Pettersson: hedvig.pettersson@ui.se

Vi har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.  

Dela

Relaterade nyheter